В словесната война между Васил Божков и Цветомир Найденов бяха замесени десетки имена и позабравени сюжети.

Един от тях е свързан с Манол Велев – съпруг на депутата от БСП Весела Лечева, който беше прострелян през юли 2007 г. пред кооперация в София, където се намира неговият офис. По това време той е председател на съюза на частните предприемачи „Възраждане“, името му се свързва и с бизнеса с хазарт. Престъплението така и не е разкрито.

„Не разбирам защо ме набутва и защо от една човешка трагедия се опитва да прави спекулации, които са меко казано грозни. Вътрешният министър не е органът и персоната, която би могла да извършава оперативно-следствените действия, нито да ги спре“, коментира пред bTV Румен Петков, който по времето на атентата е министър на вътрешните работи.

Весела Лечева отказа да говори за случая: „Не желая да коментирам тази толкова тежка тема за мен. Благодаря ви за вниманието“.

В случая „Божков“ Найденов намеси и шефа на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП – Явор Колев, по повод хакерска атака срещу сайт на компанията му. Реагира председателят на Съвета по киберсигурността Марияна Николова.

„Към настоящият момент той е определен за национален координатор по киберсигурността, аз работя добре с него. Ако има някакви данни, те трябва да се произнесат от компетентните органи“, коментира тя.

Самият Колев отказа коментар.