„С Васил Божков се познаваме. И никога не съм го крил. Но има опит да бъде набърквано името по грозен начин“. Това обяви за bTV бившият вътрешен министър Румен Петков по повод казаното от бившия бизнес партньор на Божков – Цветомир Найденов в предаването „Тази сутрин“.

„Румен Петков беше вътрешен министър, когато застреляха Манол Велев, нито откри убийците, нито откри поръчителя и е личен приятел на Васил Божков“, заяви в интервюто Найденов.

„Вътрешният министър не е органът и персоната, която би могла да извършва оперативно-следствените действия, нито да ги спре. Още повече са живи, за щастие, тогавашните професионални ръководители. Това все едно сега да изляза  и да кажа: „Абе всъщност като Борисов беше главен секретар и застреляха Илия Павлов, той какво дрема? Така че такъв тип грозни, нелепи твърдения са отместващи вниманието. Аз се безпокоя, че натягаме този скандал, а перничани са си без вода“, коментира Петков. Той уточни, че не познава Найденов.

Цветомир Найденов намеси и името на шефа на отдела за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП Явор Колев, но той отказа коментар.