Последен ден за партиите и коалициите у нас да регистрират в Районите избирателни комисии кандидатдепутатските си листи.

До последно те разместваха кандидатите си за 47-ия парламент. Появиха се и нови имена.

Имаше изненада в последния момент – рап изпълнителят Христо Петров или Ицо Хазарта влиза в политиката. Той ще участва директно в лидерската битка в 25 МИР от листата на „Продължаваме промяната“.

Петров обяви решението на страницата си във „Фейсбук“. Разказа, че поканата е лично от Кирил Петков. Говорил и с Асен Василев. Хип-хоп изпълнителят винаги е имал мнение по важни обществени въпроси. А последното му парче "Само споко" увековечи живота ни в пандемия.

„Вие си представете само как човек с шарена риза на цветенца сутрин рано анализира политическите трусове и обществото. Промяната не вярвам да дойде изведнъж, а какво и да се случи на едни избори, аз  трябва да продължа да работя за да живея добре“, коментира Ицо Хазарта в едно от интервютата си за bTV.

В „Демократична България“ пък до последно има размествания в кандидатдепутатските им листи. Елисавета Белобрадова, която е позната от родителската платформа „Майко мила“ влиза също в лидерската битка в 25 МИР София.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов няма да е водач в Пловдив, а отива във Велико Търново, където ще се изправи срещу номинирания от ДПС Делян Пеевски. 

„Наложи се тази промяна да я направим, защото разбрахме, че Делян Пеевски ще бъде номиниран във Велико Търново. И смятаме, че това ще бъде в някакъв смисъл централната, символната битка на тези избори, защото Търново е сърцето на българската държавност“, коментира Христо Иванов като водач на листа на „Демократична България“ в 25-и МИР и Велико Търново.

Мая Манолова се регистрира като водач на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 23-и район в София. Тя изрази надежда за предизборно споразумение с „Демократична България“ и с „Продължаваме промяната“.

„Ако гласувате за нас, ще има мнозинство на промяната“, заяви Манолова.

Много партии използваха последния възможен момент, за да се регистрират за вота.