Разкриха оранжерия за отглеждане на канабис в хотел в "Слънчев бряг". Тя се помещавала в специално пригодени хотелски стаи, стопанисвани от 47-годишен мъж от Несебър, съобщават от МВР.

Помещенията се намирали на последния етаж на хотела и са били изцяло оборудвани и приспособени за наркооранжерия, в която при всички необходими условия били отглеждани над 100 конопени растения, засадени в саксии.

При проведена специализирана полицейска операция са намерени ръчно изработени и съобразени с кубатурата на помещенията филтри за неутрализиране на отделяната от растенията миризма, 11 нагряващи лампи с алуминиеви рефлектори, пригодени за отдаване на изкуствена светлина, специално инсталирана вентилационна система, уред за измерване на температура и влага, преобразуватели за ток, както и пет туби с различна вместимост, съдържащи различни подхранващи и наторяващи течности. 

Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство. Събраните до момента материали са докладвани на Бургаската районна прокуратура и под нейно ръководство разследването продължава.