Разговорите между „Продължаваме промянатаДемократична България“ и ГЕРБ-СДС са възобновени, обяви и номинираният за премиер Николай Денков.

„Има размразяване на преговорите. Очаквам да се видя с Мария Габриел, трябва да продължим разговорите. Първо ще се видим с нея, за да уточним важните мерки, за да продължим напред, след това ще има и официални среща“, обясни той.

От думите на Денков стана ясно, че ПП може да се откаже от партийните лица, като да се издигнат повече експерти.

„Освен че не трябва да има партийни лица, трябва да има и хора, които да си свършат работата. Не е толкова лесно да се намери министър на финансите, който да свърши работа при тази тежка ситуация“, посочи предложеният за министър-председател.

В Народното събрание текат преговори в различен формат. В председателския кабинет влизат и излизат Бойко Борисов, Мария Габриел, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и други политици от двете водещи формации.

ДПС е за кабинет, но не и с „Продължаваме промяната“.

„Ситуацията е много сериозна. Тотален разпад на държавата. Да има правителство е задължително. От кого - от „рамбовци“, които почерпени взимат решения за саморазправа с опозицията. Не мисля, че такива хора трябва да бъдат овластявани. Това е пълзящ фашизъм“, коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

От БСП обясниха, че не са получавали покана за разговор.

„Мандата е в Денков. Те си говорят за ледена епоха, затопляне. Да видим днес какво ще решат“, допълни Георги Свиленски от БСП.