Резултатите от изборите за Европейски парламент предизвика напрежение сред Обединените патриоти. Партньорите си размениха остри реплики.

От ВМРО още снощи се възмутиха, че са получили „удари под кръста” не само от опоненти, но и от партньори. 

„Аз повече синя каска няма да играя и не го играх синя каска. Има неща, които трудно ще забравя, удари, нож в гърба – нанесен от хора, които вие смятате, че са мои коалиционни партньори, позволявайки си да говорят за мен и г-н Джамбазки лъжи, лъжейки като долни цигани”, коментира Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО

И днес и вчера Ангел Джамбазки се закани да действа. „Аз съм готов и ще съдя всеки, който изрича лъжи и клевети. Ще трябва да докаже твърденията си в съда, защото в тази кампания бяха изречени много грозни клевети и лъжи”, коментира Ангел Джамбазки, кандидат за евродепутат. 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров реагира с обвинението, че Ангел Джамбазки пишел доноси срещу него до свои колеги евродепутати –  че Сидеров е неприемлив за консерваторите. 

„Трябва да ви кажа, че много се стряскам, когато ме заплашват хора, за които не е ясно точно каква е тяхната сексуална ориентация, аз затова предложих всички кандидати за евролистите да обявят каква е тяхната сексуална ориентация, но да го кажат, за да не бъдат изнудвани с това, когато г-н Джамбазки каже нещо се разтрепервам от страх, но той не е мой тип”, заяви Волен Сидеров, председател на „Атака”.

Сидеров припомни, че е настоявал да се явят заедно на евроизборите, но НФСБ и ВМРО са предпочели да тръгнат самостоятелно.

„ВМРО го направиха, защото бяха сключили сделка с ГЕРБ и ДПС, за да получат този резултат от купен вот, имам много информация и тя ще стигне до съответните органи”, допъли лидерът на „Атака”.

„Има няколко български поговорки – „На крива ракета – Космосът ѝ пречи, за киселото грозде също. Аз ако бях на него – щях да си задам въпроса, защо е малък неговият вот, а не защо е толкова голям този на ВМРО”, отговори Каракачанов.

Снощи Валери Симеонов коментира, че ВМРО вероятно са имали основание да се явят самоостятелно.

„Решението беше тяхно.  Те си издигнаха първи кандидат, те си започнаха кампанията. Ние нямахме избор. Ако си спомняте, ние два месец настоявахме да се явим заедно”, посочи лидерът на НФСБ.

Днес Симеонов запази мълчание, а Сидеров лансира законодателна идея – ако в избори участват по-малко от 50% от имащите право на глас, те да бъдат обявени за нелегитимни.