Дали ВМРО ще получи един или два мандата – това ще кажат последните резултати, след като се преброят всички протоколи от изборите, заяви пред bTV лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Удовлетворява ме резултатът, категоричен беше той.

„Това беше една кампания, в която част от опонентите, от конкуренцията концентрираха всичките си атаки включително с лъжи, с клевети, с удари под кръста срещу ВМРО. Само, че българският народ не е прост, той видя, че тези, които плюят и лъжат не предлагат нищо на хората, докато докато Ангел Джамбазки нямаше нужда тепърва да обяснява какво ще прави. За 5 години той показа какво може да направи.

Доверието, което ВМРО получи на тези евроизбори се дължи на факта, че през последните две години, откакто ние участваме в управлението на страната, винаги сме предлагали идеи, които са полезни за обществото – и по отношение на циганския въпрос, и по отношение на модернизацията и отношението ни към армията, Джамбазки в европарламента, който се3 бореше за защита на българските интереси,  битките ни срещу джендър идеологията и така наречената Истанбулска конвенция.

Хората гласуваха за нещо, което бяха видели в действие, а не за обещания, които даваха другите – ние ще направим, ама утре. Ние казахме – не, ние вече сме го направили, и хората ни се довериха. Аз им благодаря на всички тези 8% от гласувалите българи, които подкрепиха листата на ВМРО – Българско Национално движение”.

Скандалите в малката коалиция между другите два партньора не са спирали и двете други партии – „Атака” и НФСБ нямаха желание да се нямаха желание да се явяват, всеки искаше с ВМРО, но никой не искаше трите формации заедно. Аз го бях казах още през март месец – или трите партии в „Обединени патриоти заедно” или всеки поотделно и видяхте какъв е резултатът.

Няма да искам преформатиране на коалицията. Само ми е интересно как някои от колегите от малката коалиция, които по време на цялата кампания не изложиха нито един аргумент в полза на своя аргумент, но плюха 30 дни против мен, против Джамбазки, против ВМРО, как утре ще ме погледнат в очите. И те наричат себе си патриоти – патриотично е да плюеш патриотичния си колега…

Аз не го разбирам за патриотизъм, може би е помиярщина, но не е патриотизъм, така че не знам как ще ме погледнат в очите утре. Аз няма да искам нищо, нито ще им се подигравам, нито ще искам да ми се извиняват, не искам да ми се извиняват, ако искат да работим заедно, да работим, ако не, да си тръгват по пътя”, заяви Красимир Каракачанов.