Очаква се да има провокатори на готвен протест в сряда, а не в събота. Това каза на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков, уточнявайки, че е станала грешка.

По-рано през деня след заседанието на кабинета Лена Бориславова съобщи, че е плащано на криминално проявени да участват в готвеното недоволство на пожарникарите и полицаите в събота.

„Нямаме никакви опасения, че на протеста, който се планира от синдиката на МВР, ще има действия, които ще застрашат обществения ред. Това е изключено. Станала е грешка, става въпрос за протестите, които се подготвят за сряда. Грешки и лапсуси стават знаете много добре“, каза Рашков.

„Бяхме уверени, че не става дума за протест, организиран от служители на МВР“, добави представителят на УС на СФСМВР Валентин Попов

Междувременно днес от партия "Възраждане" съобщиха, че организират нов национален протест срещу зеления сертификат. Демонстрацията е планирана именно за сряда, 23 февруари, пред Министерския съвет от 11 ч., обяви Костадин Костадинов.

Това е вторият за тази година протест срещу зеления сертификат, организиран от партията. Първият беше пред парламента на 12 януари, където се стигна до сблъсъци между недоволните и представители на реда. Имаше и опити за насилствено влизане в сграда.