Разследват общинар от Варна, че е ръководил и участвал от 2016г. в група за измами и документни престъпления. Това каза по време на парламентарния контрол вътрешният министър Бойко Рашков. 

Данните вече са изпратени в спецпрокуратурата. Рашков отговори още и на депутатско питане за протеста срещу зеления сертификат, организиран от „Възраждане“. 

По данни на МВР е имало между 4000 и 5000 участници в акцията, охранявана от над 1100 полицаи.  Стигнало се е и до агресия, а четирима журналисти от bTV са подали и жалби за грубо отношение. 

Рашков уточни, че полицейските служители са работели без щитове, за да дадат знак на протестиращите, че не са техни противници. 

„Надявам се в 2022 г., когато четем декларации за годишнината от Холокоста, подобни прояви на нещастен фашизъм да намалеят“, коментира депутатът Атанас Михнев от „Продължаваме промяната“. 

Цончо Ганев от „Възраждане“ отговори: „Когато ваш депутат за втори път поругава българския народ, казвайки, че са шепа нещастни фашисти, поне проявете малко достойнство да бъде изгонен официално“. 

От „Възраждане“ пък се възмутиха, че не са можели да предават на живо работната група, която беше създадена след протестите във връзка със зеления сертификат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!