Есента ще имаме основание да кажем, че продължаваме тенденцията за намаляване на криминалния вот по време на изборите. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков при предаването на поста на Иван Демерджиев.

„На новото ръководство на МВР оставяме актуализиран бюджет, имаме повод да кажем с 20 % увеличение на заплатите на полицейските служители, 100 % увеличение на сумите предвидени за облекло на служителите, 100% увеличение на капиталовите разходи. Осигурени са 9 млн. лева за подобряване на спортната дейност в МВР. 99% приключилата реформа в МВР в отделните служби, регионалните дирекции на МВР, 25 структури на МВР в страната са трансформирани", добави Рашков.

Той допълни, че е създадено и Районно гранично управление в Резово, за да отговори адекватно на имиграционния натиск.

„Оставяме добро наследство за служебното ръководство на МВР и материална обезпеченост“, каза още Рашков.

„Ръководил съм се винаги от принципите на професионализма и прозрачността. Ще се опитаме да засилим борбата с имигрантския натиск, регионална престъпност, контрабандата и измамите с ДДС, особено внимание ще бъде насочено към пътищата“, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Иван Демерджиев е адвокат. Беше заместник министър и за кратко министър на правосъдието в служебното правителство миналата година. Беше назначен и за заместник вътрешен министър, но не встъпи в длъжност.