Министърът на вътрешните работи ще даде обвинител номер едно на прокурор. Това стана ясно при изслушването в парламента на Бойко Рашков и колегата му от правосъдието, ден след като Висшият съдебен съвет отхвърли като недопустимо искането за предсрочното  отстраняване на Иван Гешев.

Повече от три часа депутатите изслушваха двама министри от служебното правителство заради процедурата по отстраняване на главния прокурор от поста. Темата беше отворена по искане на "Изправи се Бг!Ние идваме!". Според Бойко Рашков Иван Гешев е нарушил многократно закона и трябва да бъде даден на прокурор. Според Янаки Стоилов депутатите трябва да въведат  процедура, по която да контролират дейността му.

По време на дискусията няколко пъти стана дума за времето на мутрите, а ГЕРБ-СДС и вътрешният министър си размениха реплики. "С нищо не се справихте с Георги Илиев, с Илия Павлов не се справихте, не можете да се правите на морален стожер, всичко се помни“, отбеляза Тома Биков от ГЕРБ. "Съжалявам само за едно, че тогава не се справихме с вашия лидер", отговори Бойко Рашков.

Според Рашков главният прокурор е оповестил СРС с президента, нарушил е Конституцията и трябва да бъде разследван. А според министъра на правосъдието вчерашната процедура във ВСС е произвела ефект, подобен на импйчмънт за Гешев.

„Аз ви предлагам парламентът да обсъди как да проведе изслушване на главния прокурор, но преди това да изиска от него доклад“, посочи служебният министър на правосъдието в парламента. 

Янаки Стоилов призова депутите да попитат Конституционния съд кой има право да поиска отстраняването на главния прокурор.