„Реагирал съм на случая с Ларгото и съм го изпратил на съд още тогава, въпросите са към друг”.

Това каза председателят на Комисията по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов във връзка с разследването на Елена Йончева по аферата „Ало, Банов съм“.

На пресконференция на БСП днес тя изнесе пред медиите аудиозапис, на който твърди, че се чува гласът на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър в същия ресор през 2016 г. По думите на Йончева става въпрос за схема, с която Банов предлага и разпорежда процедурни хватки, с които да не се търсят неустойки от изпълнителя на ремонта на Ларгото в размер на 700 000 лв.

„Сега проверих в правната дирекция. Аз съм подписал заповед, веднага след като се върнах от лечение от Германия. Заповед да се изведе дело, да се изплати неустойка за забавяне на срокове. Тук става въпрос за забавяне на строителя”, коментира още Вежди Рашидов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също коментира случая в парламента.

"Не мога да приема хвърлянето на обвинения през медиите да бъде насърчавано и да му се обръща внимание. Лично аз съм свидетел, че Елена Йончева лъже. Откъде да знам дали това, което казва, е истина. Редно би било да се изчака предварителната проверка и ако материалите стават за даване на съд, тогава да ги коментираме“, каза Симеонов.