"На едни им връчват мандат, а на други обвинение. Единствените хора, на които нищо не им връчват е българският народ, който гласува за една промяна, която в момента се коалира с ГЕРБ и с Пеевски ще правят конституционно мнозинство. Това ще бъде първото мнозинство на мафията, което ще се образува и ще се казва ГЕПИ", заяви Радостин Василев след разпит в Националната следствена служба.

Той бе призован да даде обяснения във връзка с разследването за заплахи и опит за принуда към бившия депутат от "Има такъв народ" Христинка Иванова.

„Не действам с никого, зад мен не стоят руските служби, руското посолство, президентът Радев, зад мен е само българският народ. Това, което се случваше е национално предателство. Вместо да викат Кирил Петков и Асен Василев в прокуратурата с кого са се съгласували. Бойко Борисов се страхува да си свали имунитета. Като гледам колко е уплашен в парламента и всичко колко са уплашени има за какво да се притесняват. Аз съм предоставил таблета си, за да се свалят записите“, категоричен бе той.

Василев подчерта, че не е заплашвал никого и не е принуждавал никого. „Идвам сам дори без адвокат. Не се притеснявам. Нямам агитка като Бойко Борисов. Политическата класа, на която аз обявих война през последната година и с ИТН, и с ПП, ще ми носят едни скалъпени обвинения. Пореден срам за прокуратурата. Аз съм с охрана, която ми е назначена без мое участие. Разпитан съм“, каза той.

„Борислав Сарафов трябва да бъде незабавно арестуван, а не са ме викат мен и да ме сплашват, за това какви политически шарлатани са политическата класа. Борислав Сарафов е участвал в схеми с Пепи Еврото, „Осемте джуджета““, добави Василев.