Длъжностни лица оказват натиск над служители на Българския спортен тотализатор в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения. Това съобщи във "Фейсбук" министърът на спорта Радостин Василев, позовавайки се на сигнали от последните дни.

Той заявява, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор.

Василев вече анонсира, че ще смени шефовете на тотализатора, останали от времето на ГЕРБ. В началото на седмицата настоящото ръководство на БСТ обяви, че отстраняването е политическо и никой от членовете му няма да напусне по взаимно съгласие.

В министерството са подадени сигнали и за прекратяване на договори на служители на тотализатора срещу изплащане на сериозни обезщетения, допълва Радостин Василев.

„Считаме, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт. Екипът на Министерството на младежта и спорта започва проверка на всеки отделен сигнал с компетентните разследващи държавни органи. При установени незаконни действия ще бъде търсена съответната отговорност“, посочва още министърът.