Изпълнителният директор на спортния тотализатор Любомир Петров определи като политическо решението за освобождаването му.

В края на миналата седмица министърът на спорта Радостин Василев обяви намерението си да смени всички членове на борда на държавното тото заради „тежки проблеми“ там.

Петров отговори днес с отчет на приходите: за 2020 г. печалбата е била 8 млн. лв., а за и 2021 г. – 11 млн.

Петров се срещна със спортния министър. Резултатът – управителният съвет на тотото ще бъде освободен с едностранно решение на министерството.

Членовете на съвета са отказали да напуснат по взаимно съгласие. Те обаче няма да обжалват в съда смяната. Спортният министър пък беше категоричен, че ще работи по-добре с хора, които той ще си избере.

Спортният министър обави че не е длъжен да представя мотиви защо сменя ръководството на тотализатора. Той очаква по-висока печалба от Българския спортен тотализатор.

Радостин Василев коментира още, че ще поиска да се напарви одит на тотализатора, за да е ясно какво точно е финансовото му състояние. Счетоводните отчети в края на годината могат да бъдат много различни от действителното състояние на тотализатора, смята Василев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!