„Чух всякакви причудливи интерпретации по тази тема, включително от бившия министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато. Тук случаят очевидно въобще не е такъв. И аз имам надежда, че рано или късно ще има прокуратура, която ще се заеме с истинските престъпления и грабежи“. Това каза пред специалния ни пратеник в Брюксел Габриела Наплатанова  президентът Румен Радев за записа с неговия секретар Румен Узунов от среща в столично заведение.

Записът от камерите на заведението бяха разпространени в събота от сайта „Афера“, на тях се вижда как бившият митничар Петко Петков се среща с мъж, приличащ на Узунов, и му дава плик.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчера, че „торбите заминават, най-вероятно, при Радев“.

„Това е поредната интрига, знаете, че вече пет години и аз, и моите съветници и моето семейство сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации. Поръчителят е един, не мисля изобщо да го легитимирам с коментар… преди малко го споменах“, каза президентът.

Той определи интерпретациите около видеото като внушения и манипулации.

„Мисля, че не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на митниците, който 20 години не е в тази система… Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото бил обещал някъде. Визирам „Ало,Ваньо“, коментира още Радев.