Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днес записа от камери в заведение, за който се твърди, че бившият митничар Петко Петков дава плик на мъж, приличащ на секретаря по антикорупция в президентството Пламен Узунов.

Бойко Борисов изрази предположение, че после този плик е предаден на президента Румен Радев.

Този коментар бившият премиер направи по време на среща с млади активисти на ГЕРБ в централата на партията, която беше излъчена в профила на Борисов във „Фейсбук“.  

Преди да коментира записа, той се обърна към Тома Биков с думите: „Ама това за Пламен Узунов добре го разви вчера“.

Биков уточнява, че е чел някъде, че племенничката на Петко Петков е станала шеф на митницата в Пловдив. „Сега, това, ако е вярно, аз лично мога да си направя извода тази среща с ром и пури…“, коментира Биков.

„Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре... Никой не отрича, че тази среща я има. Единият идва конспиративно, оглежда, маха телефоните, пак сяда, пишат на бележки, прибира у вътрешния джоб, вика къде са нещата, оня вади отзад, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите заминават, най-вероятно, при Радев, там са назначенията“, коментира Борисов. 

Записът от охранителните камери в столично заведение беше публикуван вчера от сайта „Афера“.

Вчера бившият шеф на митниците в София - Петко Петков, потвърди, че е имал среща с Узунов и обясни, че му е дал личен подарък – бутилка ром и кутия пури, защото му помогнал да се свърже с лекар за чернодробна трансплантация.

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов има рожден ден днес, навършва 62 години. На срещата с младежите от партията, на която ги черпи с бонбони и безалкохолни напитки, той обвинява президента Радев за влошените отношения между България и Северна Македония.

Целия разговор от срещата може да видите тук: