"Разбира се, че не се срещам редовно с Бойко Борисов. Това не е първата лъжа на г-н Василев (Асен Василев б.р.). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания".

Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Албания. 

От „Продължаваме промяната“ изпратиха позиция след изказването на държавния глава:

„Г-н Румен Радев е този, който каза: „Мутри, вън!“, а след това върна мутрите в управлението на страната“, посочват от партията.

Радев коментира, че трябва да има по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии.

"България и Румъния са изпълнили всички критерии и заслужават и трябва да бъдат приети. Постигнал съм лично подкрепата и на канцлера Шолц и на президента Макрон, както и на колебаещите се държави, на всички партньори и България покрива всички критерии. Това че една или две държави не желаят да дадат своята подкрепа, означава, че те имат някакви субективни виждания, било то икономически, или вътрешнополитически, но по тази тема ще продължат да се работи", заяви президентът. 

Той коментира и Изборния кодекс и дали ще наложи вето. Радев обясни, че текстовете са в президентството и предстои много сериозно работа.

Законът ще бъде разгледан в най големи детайли и тогава ще мога да се произнеса, добави държавният глава.