Президентът Румен Радев няма намерение да се среща с премиера Бойко Борисов с единствената цел да обсъждат управленската програма на правителството. Той поиска конкретни мерки за борба с корупцията и със спада на чуждестранните инвестиции.

„Среща има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличаване на инвестиции и постигане но икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате до разговаряме за 4-годишната програма, която изводи хората на улиците?!”, категоричен беше държавният глава.

Той отказа до вземе отношение по преговорите в коалицията кой да остане в управлението след оставката на вицепремиера Симеонов.

Радев отбеляза, че депутатите са тези, от които зависи дали заплатите на високопоставените политици ще бъдат намалени. По думите му една от причините за протестите е, че гражданите не вярват, че хората във властта живеят само от месечните си възнаграждения.