Категорично в България няма ядрено оръжие, това са спекулации, каза в село Скрът президентът Румен Радев във връзка с американските военни изтребители, пристигнали у нас за охрана на въздушното ни пространство. 

„Тези изтребители идват тук най-вече, за  да могат да водят съвместни тренировъчни дейности с българските Военновъздушни сили и да помагат за усилен Air Policing, за охрана на въздушното пространство. И дума не може да става за ядрено оръжие“, посочи държавният глава. 

Радев още веднъж потвърди нуждата от актуализация на държавния бюджет. 

Знаете, че всички намерения на правителството за антикризисни мерки трябва да минат през парламента. Надявам се, да има по-бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки прекалено закъснели. Най-важното е да видим устойчива управленска програма на правителството, каза Радев. 

Държавният глава коментира и темата с неприличния жест от страна на депутата от „Продължаваме Промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, който той показа на опозицията от ГЕРБ-СДС по време на заседание на парламента. "Нашият парламент се е нагледал на какво ли не. Не става въпрос за среден пръст, а за цялостно поведение и отношение вътре в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всички си действия изразяват отношението си към българските граждани", посочи Румен Радев. 

По-рано през деня президентът Румен Радев участва в откриването и освещаването на военния паметник на войниците от 11-а пехотна Македонска дивизия под връх Тумба в планината Беласица.