Очертава се парламент с много търговци в храма на демокрацията. Това обяви в предаването „Лице в лице” бившият лидер на ДСБ Радан Кънев.

Доказателство за това било решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че няма картел на пазара на горивата и пълното мълчание относно разкритието на бившите депутати от реформаторския блок, че „Лукойл” е монополист при данъчните складове на горива.

Кънев обяви още, че управниците не правят нищо по очакваната позиция до Европейската комисия относно договорните ни отношения с „Газпром”. България вече е свикнала да плаща най-скъпия газ в Европа и в пъти по-високи транзитни такси, допълни политикът.

В средата на март ЕК прикани всички заинтересовани страни да предоставят становища относно представените от Газпром ангажименти в отговор на опасенията на комисията, свързани с конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа.

Трябва да изпратим позицията до края на април, от нея зависи дали ще плащаме по-ниска цена на газа и по- ниски транзитни такси, но нищо не се прави, смята Кънев. В тази връзка той щял да писка среща със служебния премиер Огнян Герджиков и с другите десни.

Относно скандала с предложените промени в Закона за българското гражданство бившият депутат от РБ смята, че Герджиков бяга от отговорност.

„Г-н Герджиков е много опитен политик и трябва да е наясно с правилата – ако се взимат такива решение през главата му, има един бял лист, на който може да се напише оставка”, коментира Радан Кънев.

Според него забраната българите в чужбина да гласуват е национално предателство, защото повечето са заминали зад граница, за да „бачкат” и да помагат на семействата си.

Вижте целия разговор във видеото: