Радан Кънев е евродепутатът на "Демократична България", той  ще бъде част от ЕНП и ще работи все така критично с ГЕРБ, които са членове на същото политическо семейство.

"Има един много голям извод на тези избори, а той е, че БСП не може да бъде алтернатива", коментира Радан Кънев. Той посочи, че до момента няма разместване в листата. Кънев каза още, че няма време за почивка.

Снимка: Ладислав Цветков

"Всички вече разбираме, че сме в кампания за местни избори", коментира той. Кънев отправи благодарност към всички от щабовете на "Демократична България" и отбеляза, че всички заедно са положили основите на предстоящите местни избори да има стабилна алтернатива.

Радан Кънев отговори на въпрос как ще работи по теми, които са от национален интерес, редом с останалите евродепутати, сред които и Делян Пеевски.

"Не съм имал честта да работя с г-н Пеевски, не съм го виждал да работи. ЕП не е място, където се събират национални фракции, за да се борят помежду си. Ние много ясно сме казали за какво отиваме в ЕП", заяви Радан Кънев, цитиран от БТА.

Снимка: Ладислав Цветков

Той допълни, че се очертават много малко въпроси, по които ще може да работи заедно с националисти и евроскептици и заяви, че по теми, които са от национален интерес, е нормално да работи заедно с г-н Пеевски. Такава според него е българската позиция за отмяна на Дъблинския регламент. Кънев коментира още, че в тази кампания не е стигнало времето да говори за европейска политика.

Христо Иванов - лидер на "Да, България" коментира, че самият факт, че са успели организационно да направят тази кампания е достатъчен мотив от днес да надграждат този резултат за предстоящите местни избори. "БСП на Корнелия Нинова не може да бъде алтернатива на това управление", категоричен бе Иванов.

Атанас Атанасов - съпредседател на "Демократична България", заяви, че ниската избирателна активност на тези избори е била проблем и изтъкна, че може би ние сме страната с най-ниската избирателна активност. По думите му скандалите са демотивирали хората.

 "БСП много искат предсрочни парламентарни избори, но не могат да ги постигнат. ДПС могат да ги постигнат, ама не ги искат", коментира още той.