„Това беше първото явяване на избори на политическото обединение „Демократична България” и смятам, че резултатът е задоволителен. Това са гласовете на свободните хора, за което им благодаря. Те ни дадоха надежда и продължаваме напред”, коментира в „Тази сутрин” ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България".

„Ако останем без евродепутат, ще бъде незаслужено, защото Радан Кънев и останалите хора от листата направиха една перфектна кампания. Нашите кандидати бяха високообразовани и начетени. За тях участието във властта не е самоцел”, коментира още Атанасов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Отчетливо се вижда, че избирателната активност е рекордно ниска. Гласовете на ГЕРБ са с 200 000 по-малко от общия брой на държавната и общинската администрация. Тоест те не са събрали гласовете на тези, които са назначили на тяхната си номенклатура”, каза ген. Атанас Атанасов.

Според него ниската избирателна активност е резултат на отлив на гласове за ГЕРБ в резултат на разочарование на техните гласоподаватели заради тежките корупционни скандали.

„Очевидно е, че БСП не може да свали ГЕРБ от власт, тъй като не е алтернатива на тази политическа власт”, на мнение е той.

Именно затова, според него, е наложително да има нова политическа алтернатива и заяви, че „Демократична България” е именно такава.