След две седмици в ареста - съдът пусна под гаранция от 2000 лв. обвинените за погрома в популярно столично заведение.

МВР ги задържа по лично разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Мотивите на Софийския градски съд са, че до този момент няма данни Сергей Димитров и Цвятко Цветков да са чупили маси по поръчка. И двамата са се предали сами в СДВР, след като са разбрали, че ги издирват. 

Според съда, двамата мъже не са се укривали и по всяка вероятност става дума за скандал в компания, който е прераснал в бой. Мярката е оканчателна.

На 12 август група мъже изпочупиха масите и столовете в заведението и отправиха заплахи към собственика. Записът от охранителните камери беше разпространен във „Фейсбук”. От МВР обявиха, че са се самосезирали от записа в социалната мрежа, но не са получили официално сигнал за наказателната акция.

В деня на погрома собственикът на заведението каза пред медиите, че знае от кого е посланието, че се страхува за живота си и този на близките си.

В предаването „Тази сутрин” Емануил Лазаров заяви, че категорично не е имал намерение случилото се да бъде скрито от МВР.

Той каза също, че не познава нападателите. „Това, което разбрах от камерите, те са говорили с хора отстрани, говорили са със салонния управител, след това са започнали да хвърлят столове”, уточни собственикът.

Другият съдружник отказа коментар. Останалите участници в погрома все още се издирват.