Наказателна акция в столично заведение тази вечер. Група мъже изпочупи масите и столовете и отправи заплахи към собственика. Пред bTV мъжът призна, че се страхува за живота си, а полицията изяснява причините за нападението.

Групата мъже атакувала заведението привечер, пред изумените погледи на персонала и клиентите.

Кадри от охранителните камери, с които bTV разполага, показват момента на атаката.

"Дойде една компания видимо пийнала. Седнаха на маса. Поръчаха си алкохол и други неща. След известно време станаха и започнаха да обръщат маси, изпочупиха посудата и излязоха от заведението. Всичко се разигра за няколко минути”, разказа управителят на заведението Йордан Йорданов.

„Извадили са един нож, забили са го на масата, след което са станали от масата. Разпорили са всички дивани, хвърляли са столове… върху персонала и по стъклата. Обърнали са всички маси, има изпочупени посуди. Казали са на човека, който работи за нас, собственикът да се обади на който трябва, той знае на кой да е обади. Иначе това нещо ще продължава всеки ден”, обясни собственикът на заведението Емануил Лазаров.

Той заяви, че знае кой и защо е поръчал атаката над заведението.

„Притеснявам се и се страхувам за живота си. Както за моя живот се страхувам, така – аз имам 3 деца и жена, естествено е, че това ме притеснява. Знам на кого трябва да се обадя, но предпочитам да го дам на органите на реда. Апелирам към органите на реда да вземат сериозно отношение по този въпрос”, каза още Лазаров.

На въпрос има ли основания друг човек да бъде агресивен към него и дали му дължи нещо, Лазаров отговори:

„Може би той ще даде обяснение. Аз не му дължа нищо на него. Има бизнес интереси зад това. Чувствам се изнудван”. Полицията разследва случая, а собственикът вече е подсилил охраната на заведението.