Вчера 87 618 души са отишли до избирателните секции, за да напишат в бюлетините „Не подкрепям никого“. Това е мощен шамар за политиците, заяви в студиото на bTV психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на болница „Св. Иван Рилски“

„Мотивацията в този случай е същата, като тази на над 60% от българското население, които не отидоха до урните. С тази разлика, че едните отиват, за да кажат, че не искат, а другите просто не отиват до урните. Това е изключително притеснително. Аз лично го тълкувам като един мощен шамар за политиците“, заяви д-р Гълъбова. 

По думите й хората са показали, че не желаят тези политици да ни управляват.

"От тук нататък ще бъде направен опит за сформиране на правителство с мандата на герб, защото те няма как да постъпят по друг начин, защото те бяха в основата, ударното ядро на свалянето на предходното правителство и, ако не направят опит за съставяне на кабинет, ще бъдат обвинени не само то твърдото си ядро, но и от симпатизанти, които им симпатизират емоционално, че на практика бягат от отговорност“, каза политологът доц. Иво Инджов, преподавател по политически науки.

По думите му, никой няма да иска да се коалира с ГЕРБ, защото имат славата на токсична партия, както и лидерът им.

Гледайте целия разговор във видеото.