Как изглежда новата политическа карта на България? ГЕРБ-СДС успява да спечели отново почти навсякъде, където на предишните избори победи "Продължаваме промяната".

Става въпрос за 11 области - Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Добрич, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Варна и Бургас.

В двата многомандатни избирателни района Пловдив-град и област печели ГЕРБ, като в града преднината пред "Продължаваме промяната" е с по-малко от 400 гласа.

В столицата в 23-и и 24-и МИР първи са "Продължаваме промяната".

В лидерския 25-и район обаче води ГЕРБ. На вота през ноември победителят и в трите района беше партията на Кирил Петков и Асен Василев.

ДПС печели най-много гласове в Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Кърджали.

Лидерски битки 

Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков води листата на партията в 24-и Многомандатен избирателен район и побеждава ГЕРБ, водени от Тома Биков. Резултатите са съответно 26,54 срещу 24,47 процента, или разлика от под 3000 гласа.

Трети по резултат в този район са от "Демократична България" с Христо Иванов. Коалицията има 17,29 на сто.

В 24-и МИР водач на листа е и Стефан Янев от новата парламентарна партия у нас - "Български възход". Тук формацията е 6-та по резултат - 4,98 на сто.

В 25-и МИР в София печели ГЕРБ.

Първият в листата е Бойко Борисов. Срещу него "Продължаваме промяната" изправи Христо Петров - Ицо Хазарта. Резултатите на двете партии са 28,35 срещу 24,36 на сто.

Трети по резултат в един от най-големите райони в България са от "Възраждане" с водач на листата там Костадин Костадинов - 11,67 на сто. Следва "Демократична България" - с 11,3 процента. Водачът е Владислав Панев.

Пети по резултат в 25-и МИР са от БСП, водени от Корнелия Нинова. Партията привлича 8,43 процента.