Министърът на културата Боил Банов е дал обяснения в прокуратурата по случая с Ларгото. Поводът – скандалният аудиозапис, изнесен от БСП в сряда, сатнал известен като скандала „Ало, Банов съм”.

Обяснения е дала и Елена Йончева, която изнесе записа.

До момента обаче няма образувано досъдебно производство.

Обяснения са дали и служители на Министерството на културата, които имат отношение към ремонта на Ларгото.

Въпросът ни защо неустойката от 750 хил. лв. за забавянето е поискана 10 месеца след приключването на обекта, получи отговор.

От доклада на държавната финансова инспекция по проекта за Ларгото. От него става ясно, че за неупражнен контрол по изпълнение на договора и неначисляване на дължимата неустойка по договора отговорност следва да носи Татяна Цветанова Ценовска – и.д. директор на дирекция „Правна”.  

Свързахме се с Ценовска по телефона, но тя отказа коментар.

Според министър Банов забавянето от 10 месеца за предявяване на неустойката било законно.
Крайният срок за проверката е идната сряда. Тогава ще стане ясно има ли данни да започне досъдебно производство.

Продължават и взаимните обвинения между сочения за автор на скандалния запис, изнесен от БСП и настоящия му работодател в министерството на образованието.

Днес Ангел Ангелов обяви, че е сигнализирал прокуратурата за тормоз от прекия си ръководител.
Кирил Гератлиев, който вчера обвини Ангелов в опит за натиск, днес разкри, че зад заплахите стоят интереси за над 80 млн. лв. И отново припомни, че служителят му изнасял конфиденциална информация, свързана конкурсите за усвояване на евро средствата. 

Ангелов отново не прие поканата ни за интервю, но отговори на Гератлиев чрез есемес до редакцията ни. В съобщението си пише, че заедно със свои колеги са сигнализирали прокуратурата за тормоз от страна на прекия им ръководител.

Снимка: bTV

„Продължаваме да сме подложени на психологически тормоз и заплахи, но твърдо вярваме в органите на правораздаването”, твърди Ангелов.

Проверката на прокуратурата по сигнала на Ангелов все още не е приключила. А изтичането на конфиденциална информация от просветното ведомство била потвърдена от няколко източника, уточни министър Красимир Вълчев.

Проверката на просветното министерство приключва в средата на месеца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!