В този магазин, прясно агнешко все още не се предлага.

„Не бързаме да зареждаме, защото хората все още питат и няма закупуване“, заяви продавачът Петя Чукарова.

Проверката на Агенцията по храните все пак откри агнешко в магазина, но във фризера - внос от Северна Македония.

„Най-важното е да следим да не се разрази и да не се предлага, като прясно месо, което е несъответствие и не е коректно към потребителя“, заяви д-р Георги Еленски от ОДБХ-Хасково.

В следващият магазин има прясно охладено агнешко месо и то българско.

„На етикетировката е отразено точно както трябва, че е произведено в България“, обясни д-р Истелиян Костов от ОДБХ-Хасково.

В хладилната витрина месото може да стои до пет дни, след това трябва да бъде бракувано. Затова и зареждането е малко.

„Зареждаме само по няколко килограма, примерно 5-6 на ден, за момента няма особено голямо търсене“, заяви продавачът Анна Ангелова.

За 87-годишната Стоянка Димитрова цена над 20 лв. за кг агнешко е непосилна. Проверките на Агенцията по храните на агнешкото месо ще продължат до средата на май.