Сигнал за унижения, обиди и липса на трудови договори за персонала в хотел в „Слънчев бряг” – заплатите на служителите са задържани като гаранция и залог, че ще останат до края. Светлана Уинтърбърн и Иванка Георгиева започват работа в хотел в Слънчев бряг.

„Нямам трудов договор, обещаха ми хубава заплата от 900 лева – без храна, със спане. За юли имам 200 лева да взимам от заплатата, а за август са задържани за края на сезона да се изплатят”, разказа Ваня, която работи като камериерка.

„Когато аз постъпих на работа, първия ден попитах: Може ли да ви дам документи за сключване на трудов договор? На мен ми беше казано, че още е рано, недостатъчно съм работила”, каза и Светлана, която е рецепционист.

Служителите разказват още за грубо отношение. Управителят на хотела Славка Димитрова признава, че жените са работели там. Твърди, че само едната е назначена – на граждански договор, защото другата напуснала много скоро. Димитрова отрича обвиненията в тормоз.

Екипът на bTV се върна с проверяващи от Инспекцията по труда.

„Погледнете личния подпис, на който може да се направи експертиза за сумата, която е взела, плюс този договор, който тя твърди, че не е подписала – с дата 1 юли, с нейния личен подпис”, каза още управителят на хотела. 

Инспекцията по труда проверява случая.