Движение "Национална съпротива" организира днес протестно шествие в София срещу имигрантите, превзели улиците на столицата. То ще започне вечерта от пл. „Св. Неделя”.

Протестиращите ще се придвижат до Лъвов мост, като по пътя си ще преминат по улици, в които са настанени мигранти (около Женския пазар).

Организатор на протеста е сдружение „Национална съпротива” на Петър Низамов, по-известен като Перата, който преди два дни стана обвиняем заради задържането на трима афганистанци със свински опашки, както и Благовест Асенов и Николай Йовев, който бе сред обвиняемите за поставената бомба пред офиса на „Евророма” през 2011 г. в Сандански.

На сборното място ще бъдат изградени пунктове за проверка на лица, носещи забранени предмети и вещи и такива във видимо нетрезво състояние.

От полицията изразиха опасения, че в тъмната част на деня може да има конфронтации с отделни части от протестиращите.

Протест ще има и в Бургас - там се очаква шествие по главната улица до община Бургас срещу изграждането на център за мигранти в с. Звездец - на 40 км от града.

А в Харманли отново тази вече организират митинг срещу действащия бежански център в града, безчинствата на мигрантите и бездействието на полицията.