51 дни продължават протестите срещу кабинета и главния прокурор Иван Гешев. Демонстранти започнаха да се събират в Триъгълника на властта към 19:30 ч.
 

От трибуната пред президентството един от организаторите - адв. Николай Хаджигенов призова протестиращите на масова демонстрация на 2 септември - първият работен ден на депутатите след отпуската. Тогава се очаква народните представители от ГЕРБ да направят опит за събирането на 120 подписа за внасянето на проекта за свикване на Велико Народно събрание. 

"2 септември идва, гответе се, бели дрехи или тениски с надписи "Мутри, вън". По-важното е всеки да бъде готов, да говори сам със себе си, да си каже: "Мен не ме е страх". Да говори с хората около себе си и всички заедно да стигнем до извода, че нас не ни е страх", каза още той.

От "Отровното трио" добавиха, че всички въпроси вече са зададени и е време за отговори.

Към 21:15 ч. демонстрантите се отправиха към блокадите при Ректората на Софийския университет и „Орлов мост“. Протестът премина спокойно, нови акции за затваряне на кръстовища нямаше.

Хората на протеста организирах импровизирани пърформънси, към един от тях се включиха графити артисти.

Снощи срещу палатковия лагер на „Орлов Мост“ имаше агресия. По думите на протестиращите двама млади мъже са свалили европейското знаме, започнали са да го тъпчат и искали да го изхвърлят в кофите за боклук.

„Имаше опити и за физическа агресия. След което те отидоха нагоре към Софийския университет – към Ректората. Там също са правили същите изявления, в общи линии – изказали са си техните опорки“, каза Валентин Митев. 

Според полицията, мъжете са установени, те са на 26 и 31 години.