Екипи на bTV бяха нападнати по време на протеста, организиран от партия „Възраждане“, срещу зелените сертификати. Бяха отправени както вербални, така и физически атаки.

Това се случи в момента, когато демонстрантите се насочиха към сградата на здравното министерство и не бяха доволни, че камерите показват как площадът се изпразва.

Протестиращи изтръгнаха ветробраните от микрофоните на репортерите Мариета Николаева и Христиания Червенкова и ги разкъсаха.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обясни пред bTV, че има трима пострадали служители на реда по време на сблъсъците с протестиращите. Те са хоспитализирани без опасност за живота.

Има пострадали и протестиращи.

„От наша страна до момента не са използвани помощни средства – нито палки, нито щитове. Няма щитове, за да покажем на гражданите, че искаме  всичко да мине тихо и без нарушаване на обществения ред“, посочи Тодоров.

По думите му е имало агресивни граждани, но полицията е предотвратила вандалски прояви към сградата на парламента. Установени са и т.н. „провокатори“.

Разрешението за провеждане на протест е до 18 ч.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!