Протестиращи блокираха сградата на КПКОНПИ. Инициативата е на ГД "Боец". 

Шествието им тръгна от "Орлов мост", премина през Триъгълника на властта и приключи с демонстрация на пл. "Света Неделя" №6.

Това е поредната изненадваща блокада на сграда от протестиращи след Централната избирателна комисия и Министерството на правосъдието.

По думите им причината да изберат тази държавна структура е, че са подали десетки сигнали за корупция, които са останали без отговор. 

Те поискаха среща с председателя на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров. На табелата на институцията беше залепен надпис "Офис на Пеевски".

Снимка: btvnovinite.bg

Протестиращите завиха, че няма да допуснат служителите до сградата, ако не влязат в нея. Малко след 9 ч. от администрацията на КПКОНПИ поканиха двама представители на демонстрантите за среща с Цацаров, но под условие - да премахнат блокадата.

Предложението не беше прието, a срещу сградата полетяха яйца.

Протестиращите заявиха, че настояват за оставката на Сотир Цацаров. "Много по-важно е прокуратурата в България да работи, за да санкционира дори парламента. Затова сме тук. Искаме оставката първо на Борисов, на второ място - на Гешев и Цацаров", каза протестиращият Николай. 

Около 9:30 ч. демонстрацията им приключи и те се оттеглиха към "Орлов мост".