Столицата е под блокада заради протеста на градския транспорт. През деня имаше затруднения в трафика.

Работещите в обществения транспорт настояват за повече средства, в противен случай казват, че ще има загуба на работни места, намаляване на пробега на превозните средства на градския транспорт, което ще влоши и качеството на услугата за гражданите.

Вече 22 години Пламен осъществява контрола на пътниците в градския транспорт. Днес обаче не е на работа, а на протест. „Няма как градският транспорт на 100% да е печеливш. Държавата би трябвало да подкрепи загубите, които са натрупани и да поеме отговорността“, смята той.

Малко след 8 ч. протестиращите от градския транспорт блокираха движението на „Лъвов мост“ и Петте кьошета. След 09:30 ч. работещите в градския транспорт тръгнаха на протестното шествие и се отправиха към Министерството на финансите и Министерски съвет.

Снимка: bTV

„Парите, които плащаме като данъкоплатци, от тях трябва да получи подкрепа и общественият транспорт“, заяви председателят на Съюза на транспортните синдикати в България.

„Протестираме във връзка с голямото повишение на цената на горивата. Просто не се издържа вече. Държавата, ако не помогне на транспортните фирми, ние сме общинска фирма - отиваме не само на фалит, но и няма да имаме възможност да превозваме хората“, заяви Радко Радков.