Родителите на ученичката от бургаското село Ново Паничарево, която обвини директора си в блудство, организираха протест в училището. Те спряха не само своето, но и други деца да влязат в час.  

Решението на съда да промени мярката за задържане на обвинения педагог в "домашен арест" провокира роднините на момичето.

Намерението им да организират масов протест, като спрат всички деца в селото да посещават училище обаче беше пресечено от Инспектората по образование още по време на първия час.

И все пак, преброяване на учениците в класните стаи показа, че една трета липсват.  Децата признават, че сутринта са били спирани на входа. Споделят, че майката на Радостина и баща й и казали да не влизат в училището.

Намесва се и полиция, а повечето родители връщат обратно децата в клас.

Родителите казват, че случат се е отразил зле на дъщеря им, която имала нужда от психолог. "Предложи ми пари господин Радев, поиска да го ударя, да го бия и аз казах: "Аз пари си имам достатъчно, не го правя за пари, искам да си получиш заслуженото”, заяви бащата на Радостина.

Обвиненият в блудство директор е категоричен, че нещата са нагласени. По думите му на записите се чува как само тя говори.  Защитата ще поиска техническа експертиза на записите.

От кметството признават, че ситуацията в селото, което е със смесено население, е деликатна и се опитват да тушират напрежението.