Протест с искане за справедливост се проведе в Самоков. Близките на жената, която беше прегазена от дрогиран шофьор, настояват за прозрачно разследване.

Недоволството е провокирано от мярката "домашен арест", която съдът определи на дрогиран шофьор, прегазил служителка на Синя Зона в града. 

С аплодисменти близките на пострадалата жена, нейни колеги и жители на града изразиха иронично възмущението си от решението на съда. Една от дъщерите на прегазената жена сподели, че очакват справедлив процес и призова да не се създава усещането, че някои хора са над закона. Състоянието на 49-годишната жена остава критично.

От районния съд в Самоков отказаха да огласят мотивите, с които е взето решението. "Мотивите са такива каквито са! По никакъв начин не бих желал да коментирам това, което вие казвате, че се случва пред съда. Съдията е постановил мотивиран съдебен акт", коментира председателят на районен съд - Самоков Янко Чавеев.

Близките на жената са срещнаха с главния прокурор Иван Гешев. Разпредена е проверка на Районната прокуратура в Самоков. Днес обвинител №1 коментира, че финансовите наказания са по-ефективни за овладяване на войната на пътя. 

На последното заседание адвокатът на обвиняемия – Христо Ботев пледира, че клиентът му е невинен и не е видял жената на пътя. Следващата седмица предстои да бъде обжалвано решението. следващата седмица мярката на шофьора ще се гледа в Софийски окръжен съд.

По информация на МВР, през 2013 г. същият шофьор е предизвикал инцидент на пътя. Тогава той отново е употребил наркотици.