Среднощна стрелба във Враца. Неизвестен стреля по един от най-богатите хора в града - бизнесмена Красимир Николов. Килърът е бил маскиран, стрелял е от улицата. Бизнесменът е един от най-известните хора в града, той притежава транспортна фирма. За него се знае, че е много спокоен човек, добър работодател, не е влизал в конфликти.

Пострадалият е закаран по спешност във Военномедицинска академия в София. Опериран е веднага, предстоят му още операции. Състоянието му е тежко, на командно дишане е и с опасност за живота. Следващите дни за него ще бъдат критични.

Час преди полунощ Николов паркирал джипа в двора на къщата си. Секунди след като излязъл от колата, го застигнали шест куршума. Улучен е в краката, корема и ръцете.

Открит е в безпомощно състояние от съпругата и брат си, който го е транспортирал до Спешния център. Впоследствие раненият е откаран в столична клиника. Състоянието му е тежко.

Тепърва ще се изясняват причините за кървавата саморазправа. Престъплението е извършено в непосредствена близост до училище. Простреляният се ползва с име на добър работодател и съсед, затова всички са шокирани от случилото се.

„Работил съм при него, познаваме се от над 30 години, много добър за мен, много добър, точен е бил, не знам как е станало”, каза Румен Кръстев.

„Аз действително не мога да си обясня кой може да посегне на този човек, помогна на сина ми, когато трябваше да започне като международен шофьор, просто не знам кой би могъл да посегне”, пита се Галя Кръстева.

По ирония на съдбата вчера във Враца се проведе мащабна полицейска операция с цел превенция на престъпността. По този повод в града имаше засилено полицейско присъствие.

Стрелецът все още не е задържан, има засилено полицейско присъствие в града.