Две жени са в неизвестност, един мъж е загинал, а жена е пострадала при взрива в завод „Арсенал“ в Казанлък по-рано днес. Това съобщи Тодор Деянов от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Сигналът за взрива е подаден днес в 11:13 часа в завод 4 на оръжейницата, където се съхраняват пиротехнически изделия. При инцидента се е чул силен тътен.

"В следствие на взрива тялото на 55-годишен мъж е изхвърчало и той е починал. Двете жени, които са в неизвестност са на 43 и 53 години. Видях лично цеха и е напълно разрушен", каза Деянов.

"Пострадалата жена е с тежка черепно-мозъчна травма и изгаряния. Тя е транспортирана в болница "Св. Иван Рилски" в София", добави той. 

Той подчерта, че не може да се започне издирване, защото има опасност от нови взривове в цеха към "Арсенал". 

Шансовете изчезналите да са оцелели са изключително малки. Основната част от сградата е напълно разрушена. Съседните сгради са със счупени стъкла. 

"В момента пътува група с "Борба с тероризма" и до половин час ще са на място, след което ще обезопасят периметъра и ще започне разчистване", добави Деянов. 

Все още не е ясна причината за взрива. "Единственото нещо, което мога да кажа, че са били нарушени технологичните правила, свързани с безопасността", каза той. 

Разпитан е началникът на смяната. Образувано е незабавно досъдебно производство и се наблюдава от Стара Загора.