Съкрушени колеги и приятели на жестоко убитата Еранухи Пехливанян от Русе организираха бдение днес в града. Те казват, че са потресени от случилото се.

„Прекрасен човек, семейството много е помагало на всички, които сме тук, на още много народ е помагало и просто не заслужават такова нещо“, каза Сарко Саркисян.

По-рано през деня прокуратурата направи шокиращи разкрития за убийството на собственичката на аптеки и съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града.

Двамата извършители са следили жертвата повече от месец, научили са навиците й и ангажиментите. Единият я е причакал с полицейска униформа.

Убита е на 11 януари близо до река Русенски Лом, а сигналът, че е изчезнала е подаден 3 дни по-късно от семейството й.

Причината – според наши източници по време на убийството съпругът й не е бил в града, а на ски. В деня на убийството извършителите я принудили да му се обади и да каже, че е изморена и да не я безпокои повече тази вечер. Така 2 дни подред той няма връзка с нея.

Притеснен какво се случва, той се върнал в Русе, за да провери и след като не я е открил вкъщи, е пуснал сигнал до полицията, че е изчезнала.

56-годишната Еранухи Пехливанян е била следена от около месец от двамата мъже. Знаели са, че носи в себе си голяма сума пари в брой. Причакали са я на паркинг в близост до аптеката.

Единият от мъжете е бил облечен в униформа, на която са поставени обозначителни знаци на полицията. Представил се е като служител на полицията и е поискал личната карта на жертвата, за да извърши мнима проверка, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Взимат 20-те хиляди лева у нея, а от дома й задигат още 45 хиляди.

„Жертвата на престъплението е имала възможност да ги види отблизо, продължително време, да чуе гласовете им, да види и автомобила, в който е преместена“, допълни Георги Георгиев.

Притеснени, че може да ги разпознае, я убиват, а тялото изхвърлят в река Русенски Лом.

Двамата извършители са познати на полицията - имат криминални регистрации за измами и бракониерство. Те са повдигнати обвинения във връзка с извършеното убийство. Задържани са от прокурор за 72 часа. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!