За пореден път прокуратурата разпространи протоколи от разпити по знаково разследване.

Документите стигнаха до медиите два дни след особеното мнение на Специализирания съд, че няма данни Лиляна Деянова, съдружникът ѝ Мартин Димитров и брат ѝ Александър да са извършили престъпление.

Снимка: btvnovinite.bg

Според разпита на член от управителния съвет на АПИ, Лиляна и съдружникът й са заплашвали държавни служители, че ако не сключат договор с тях за изграждане на ТОЛ система, ще останат без работа. Това, според  разпространените разпити, се е случвало даже с удари по вратата.

Снимка: btvnovinite.bg
"На 04 юли 2019 година в около 16 часа Мартин Димитров, Лиляна Деянова, Т.Ш. и С.Ш. се опитвали да нахлуят неправомерно в сградата на Националното ТОЛ управление...  Пояснявам, че този трети етаж е със специален режим на достъп. Те са нанасяли физически удари по вратите като настоявали да бъдат допуснати до служебните помещения.", пише в протоколите.

В разпитите друг държавен служител споделя, че е започнал да изпитва страх след заплахи от Лилана и Мартин Димитров, че ще остане без работа.

Снимка: btvnovinite.bg

"Почувствах страх, че наистина мога да остана без работа,  както и да не мога да си намеря работа за в бъдеще. Започнах и да се оглеждам по пътя, да проверявам колата си, монтирах камери в апартамента си и други технически средства за охрана и защита.", казва служителят на АПИ.

От прокуратурата проведоха няколко обиска на адреси, свързани с разследването.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!