Певицата Лиляна Деянова, известна като Лилана, и съдружникът й Мартин Димитров, остават в ареста окончателно. Апелативният спецсъд намали паричната гаранция на брат й Александър Деянов-Скилър с 50 хиляди лева.

Тримата са обвинени за злоупотреба с евросредства. Само по bTV говори Скилър, братът на певицата и световен шампион по бийтбокс.

Александър Деянов е управител на фирма бенефициент по проект за иновации в бийтбокса за 434 хиляди лева. И води две дела за неизплатена част от средствата.

Казва, че не може да бъде конкретен как са спрени парите, но мисли, че „от българска страна станаха нещата“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз съответно оспорвам това тяхно решение в административния съд“, обяснява Деянов.

Снимка: btvnovinite.bg

Що се отнася до обвинението на сестра му: „Моята връзка със сестра ми е, че тя ми е сестра. Разбира се, помагала ми е с идеи, със съвета, тъй като тя разбира от бизнес“, казва бийтбоксерът.

„Знам, че в последно време много усърдно работиха по ТОЛ системите, АПИ, но не мога да бъда конкретен с какво точно са се занимавали. Знам, че много се бореха за това, шуми се сега за сигнали, които те са подавали, но това е, което знам“, казва Скилър.

Снимка: Lap.bg

Деянов уточни, че не знае нищо за взаимоотношенията на сестра си с Васил Божков.

„Аз само знам, че с този човек, с който всички я свързват и говорят, аз никога не съм се срещал, никога не съм общувал, никога не съм имал каквото и да е било общо“, казва бийтбоксерът.

„Моят живот в момента е откраднат, върху моето име е лепнато едно огромно петно, незаслужено, несправедливо петно, което аз ще направя всичко, за да изчистя. Както виждате - аз заставам с лицето си и мога да говоря за проекта, който съм развил, заставам зад идеята“, казва Деянов.

Лилана, съдружникът й и брат са разследвани и за участие в организирана престъпна група. На Деянов е наложена гаранция от 50  хиляди лева. Един от съдиите е с особено мнение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!