Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу 36-годишния Орлин Владимиров и баща му - 60-годишния Пламен Владимиров, за убийството на 33-годишната Евгения, извършено предумишлено и по особено мъчителен за убитата начин. 

От събраните доказателства се установява, че обвиняемият и съпругата му живеели в апартамент в София заедно с малолетния им син. Орлин Владимиров бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им.

На 12 октомври 2021 г. мъжът взел решение да убие съпругата си. Споделил с баща си – Пламен Владимиров, и потърсил съвет от него как точно да извърши престъплението.

На следващия ден сутринта двамата се срещнали в Перник. Провели разговор, като бащата дал на сина си съвети и разяснения как да извърши убийството и да прикрие следите.

Той посъветвал сина си да удуши съпругата си, като решили, че е най-добре това да се случи в семейното жилище в София. Бащата обещал да да транспортира трупа след деянието със собствения си лек автомобил и да го укрие в района на хвостохранилище в местност край Перник.

След това двамата се разделили, като Орлин Владимиров се върнал в София.

Около 14:30 ч. на 13 октомври Евгения седяла в кухненския бокс на семейното жилище. Обвиняемият минал зад нея и започнал да я души с ръце. Пострадалата се опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият я повалил на пода, като продължил да я души, докато се убедил, че я е умъртвил, съобщават от прокуратурата.

След това се обадил на баща си и му съобщил за убийството. Той веднага тръгнал от Перник с автомобила си, спрял колата пред задния вход на блока в София, поставил на ръцете си ръкавици и се качил в жилището при сина си. Двамата поставили трупа на убитата жена в черен метален куфар, облепили го с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила на Пламен Владимиров. Обвиняемият Орлин Владимиров дал на баща си личната карта, банковите и други карти на името на убитата, които по-късно били изгорени.

Бащата потеглил с колата си и с трупа на Евгения от София в посока към Перник, а обвиняемият останал в семейното жилище. В 16:50 ч. бащата изхвърлил куфара с трупа на убитата в хвостохранилище в близост до Перник.

Около 17:50 часа синът изхвърлил мобилния телефон на съпругата си до пешеходна алея в близост до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел. В опит да бъде ползван, информацията от телефона била изтрита.

Орлин Владимиров осъществил активност от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за комуникация и в чатове, включително изпратил съобщение до убитата си съпруга през негов профил. Старателно и последователно поддържал версия, че Евгения е отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си, допълват от прокуратурата. 

Трупът на Евгения бил намерен на 12.11.2021 г. Досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г.