Прокуратурата образува досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по случая с майката от Перник, която малтретира детето си.

Вчера близка на семейството публикува видеоклип в социалните мрежи, който показва насилието.

Клипът беше гледан от хиляди, а в последствие свален от мрежата. В него майката казва: "Понеже баща ти не те обича, не обича и мен…" и започва да удря 3-годишното момиченце.

След като кадрите обиколиха „Фейсбук“ хора са сигнализирали полицията и социалните. Майката е задържана, а детето е в център за настаняване от семеен тип.

Предстои временно да се отглежда от приемно семейство, докато се проучи дали някой от близките и роднините може да се грижи за него. Досега не е имало сигнали до институциите, че детето е в риск.

"Това, което каза, е, че по този начин е искала да привлече вниманието на бащата. Според нея той не се грижи достатъчно за тях и това е нейният начин да го предизвика да полага грижи“, обясни Румяна Герова, началник отдел „Закрила на детето“ в Перник.

"По-късно е установен и бащата, който също е задържан за 24 часа и в момента се провеждат действия по разследването, които да установяват причините", обясни Венцислав Алексов, говорител на ОДМВР-Перник.

Бащата е обяснил, че досега не е подавал сигнал в институциите, защото се е страхувал да не му отнемат детето, каза говорителят на Окръжната прокуратура Албена Стоилова.