Прокуратурата изземва от Шумен разследването за тежката катастрофа, при която загина млада жена. Причината - съмнения за покриване на случая.

След като кръвната проба на 18-годишният Жечко Кюркчиев се оказа чиста за наркотици, на паркинг на МВР изгоря и джипът, с който той причини инцидента.

Джипът от тежката катастрофа след огледите е прибран като веществено доказателство в база на полицията.

Паркингът на полицията се пази от жива сила и видеонаблюдение. Според източници на bTV на записите на камерите се вижда как автомобилът пламва от самосебе си. В същия ден съдът освободи 18-годишният Жечко Кюркчиев под домашен арест, след като кръвната му проба се оказа отрицателна за наркотици, за разлика от наркотеста, направен след инцидента.

“Същия ден той е бил на зъболекар, предоставили са му три вида упойка, давали са му обезболяващо и през целия ден не е ял”, каза адвокатът Ивайло Тошев.
Случилото се предизвика съмнение за прикриване на случая. Делото ще бъде поето от националното следствие.

“Без никакво съмнение в работата на колегите ни от Окръжна прокуратура – Шумен и при индикации за проблеми в други правоохранителни органи ще бъде извършена и преценка, дали друга равна по степен прокуратура да осъществи ръководство и надзора върху делата”, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Реакция имаше от главния прокурор Иван Гешев пред агенция БГНЕС.

“Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След толкова години в правоохранителната система за да оцелееш като човек би трябвало да се научиш да се дистанцираш емоционално и в личен план от конкретния казус. Но явно не съм успял изцяло. Бесен съм. Това е може би най-точното описание”, каза Гешев.

Шуменската полиция и прокуратура отказаха коментар. Коментар засега отказват и близките на починалата.