Предприети са действия по назначаване на резервен защитник на Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина от 2015 г. Това съобщи градският прокурор Емилия Русинова.

Причината е, че утре ще се проведе поредното заседание по молба за изменение на мярката на Матев и целта е да не се бави производството, а да приключи и внесе в съда с обвинителния акт, за да започне делото.

Русинова обясни, че прокуратурата не бави разследването, то е приключило още в края на месец юли, когато е бил извикан Матев да му бъде повдигнато прецизираното обвинение.

След това, по думите на Русинова, са започнали действия на Йоан Матев и неговите защитници в посока забавяне на приключването на делото и внасянето му с обвинителен акт. Те били пуснали множество молби за изменение на мярката, сменяли са се адвокати, а майката, която тогава е била конституирана като защитник на сина си, е отказала да приеме една от призовките.

Според градската прокуратура не би трябвало утре Матев да бъде пуснат на свобода, поради това, че е изтекъл законовият му срок за задържане без да бъде повдигнато обвинение, защото за обвинението срещу него срокът е една година и шест месеца.