Общинските болници са били излъгани относно допълнителното финансиране за увеличение на заплатите на медиците. Това написа във Фейсбук профила си проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната здравна комисия.

„УС на Сдружение на общинските болници в България ми сигнализираха, че текстовете в НРД дават право на всички болници на допълнителни финансови средства, с които да увеличат заплатите на медиците. Затова и колегите настояват методиката да се промени“, пише той.

Посочва, че веднага се е свързал с председателя на БЛС д-р Иван Маджаров и ръководството на НЗОК. „Постигнахме консенсус, че методиката трябва да се промени, така че общинските лечебни заведения да получат допълнителни финансови средства, за да могат да увеличат основните заплати на медиците си“, поясни проф. Ангелов.

Припомня, че такава е била волята на депутатите и това са гласували те в Народното събрание, когато са променяли Закона за здравното осигуряване.

„Благодаря за сигнала на колегите от Сдружението на общинските болници. Благодаря на д-р Маджаров и на НЗОК за бързото решение“, написа още той.