Продължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“. Движението през него остава затворено поради опасността от падането на нови, съобщават от АПИ.

Четири багера и два товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия.

Снимка: АПИ

До възстановяване на преминаването през „Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София и обратно.

Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките по повод очакваното застудяване, с което се увеличават и предпоставките за заледяване.

Снимка: АПИ

От АПИ отправят апел към шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, ще се затварят определени участъци за обработване на трасето с химически вещества и инертни материали.