Близки на семейството, което пострада тежко в катастрофата на Цариградско шосе, започнаха инициатива в помощ на 6-годишната Елена. Детето продължава да е в критично състояние, след като миналата сряда такси помете хората на автобусна спирка. Но благотворителната инициатива беше изправена пред неочакван обрат.

Когато във фаталната вечер майка и дъщеря попадат под колелата на пияния таксиметров шофьор, хората в един пернишки квартал изтръпват. Там живее семейството на д-р Михайлов, баща на момичето. Там всички познават малката Елена. Затова прегръщат инициативата на приятели на семейството да поставят кутии за събиране на средства.

Приятелите на семейството разпространиха зов за помощ и в социалните мрежи, създадоха сайт. В отговор на инициативата, от болница „Света Анна” отново уточниха, че в момента те поемат всички разходи в борбата за спасяването на живота на детето и не се нуждаят от допълнителни средства. Във Фейсбук и различни медии последваха обвинения, че парите се събират с користна цел. Затова bTV се срещна със създателя на сайта Милен Цеков.

„И аз и от името на другите се извинявам, не сме искали да кажем нищо против болницата. Знам, че правят всичко възможно за Лени. И ние се молим всеки ден. Не се крадат пари. Те са в лични акаунти на д-р Михайлов”, обясни той.

Днес бащата на Елена написа в сайта : Колегите ми правят чудеса, за да спасят детето ми! Едно памуче не са ми поискали. Правят и невъзможното, за да оживее детето ни. Хората, които са решили да направят сайта, са приятели на семейството, но единственото, което трябва да се направи сега, е да се молим.

Огорчен от подозренията за непочтеност на приятелите му, д-р Михайлов помоли в телефонен разговор да не споменаваме за благотворителната инициатива. А приятелите си помоли да я замразят. Затова те отказаха да застанат пред камерата на bTV.

Далече от обектива обаче ни разказаха, че идеята е била парите да помогнат за възстановяването на момиченцето след болницата. Сега тревогата е, че подозренията ще навредят на семейството и ще отблъснат благотворителите, които до момента са ги подкрепяли. 

Междувременно роднини и приятели на Станислава, която беше убита в катастрофата на столичното „Цариградско шосе”, поискаха доживотен затвор за пияния таксиметров шофьор.

Миналата седмица той помете 12 души на автобусна спирка, а днес колегите на Съни оставиха там цветя. След едноминутно мълчание, семейството на 25-годишното момиче призова за най-тежкото наказание за шофьора.