Приятели на 17-годишното момиче от Цар Калоян, което стана жертва на изнасилване и опит за убийство, извършени от неин братовчед, стартираха кампания за набиране на средства в подкрепа на лечението ѝ и нейното семейство.

Директорката на средно училище „Христо Ботев” в Цар Калоян, където учи момичето, каза за bTV, че всички са потресени от случилото се.

„Тя е едно свето, лъчезарно, мило дете и всички сме потресени от това, което е станало. В момента стартира дарителска кампания. Семейството се нуждае най-вече от финансова подкрепа, защото на детето му предстоят множество пластични операции. Както знаете, лявата ръка е била напълно обгорена, също така и ампутирана. След един определен период предстои поставянето на протези“, заяви Нели Тодорова, директор СУ "Христо Ботев" в Цар Калоян.

Приятели и съученици на 17-годишното момиче, което е и член на клуба към БЧК в училището, съобщиха, че кампанията стартира от другата седмица.

Те ще направят кутии, които ще оставят в хранителните магазини, за да се съберат пари и по този начин да помогнат и те. Не е ясно все още каква сума ще е необходима.

17-годишното момиче продължава своята борба за живот в русенска болница. Разследването на случая също продължава.

25-годишният мъж, който посегна на 17-годишната си братовчедка, е с постоянен арест и вече повдигнати обвинения.

Ако искате да помогнете на момичето и семейството му, можете да го направите на следната дарителска сметка:

ЦКБ АД Клон Разград
Дарителска сметка:
IBAN:BG11 CECB 9790 10J0 4212 00
BGN Razgrad
Титуляр: Мехмед Ниязи Якуб
MEHMED NIYAZI YAKUB

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!